Hopp til hovedinnhold

Papirløse migranter i europeiske byer: Hvordan kan man inkludere?

Film

Flere byer over hele Europa har bestemt seg for å ta i bruk en mer inkluderende tilnærming til irregulære migranter, og har vedtatt initiativer for å lette, snarere enn å hindre, deres tilgang til det lokale politiet, medisinske eller utdanningstjenester. De har gitt dem juridisk rådgivning, og noen ganger bistand for å få tilgang til bolig.

Selv om det kan virke kontraintuitivt å tilby tjenester til personer som ikke har tillalovlig opphold, er det ofte i lokalsamfunnets interesse å bo i en by der alle kan gå til politiet, sykehuset eller skolen, eller bo i trygge boliger heller enn på gata. På grunn av disse byenes initiativ, får også mange mennesker regularisert sin immigrasjonsstatus, eller returnerer frivillig til opprinnelseslandet.

Denne filmen viser eksempler på hvordan man kan inkludere irregulære migranter, fra fem europeiske byer (Amsterdam, Barcelona, Gent og Utrect). Den ble produsert av Global Exchange on Migration and Diversity, tilknyttet University of Oxfords senter for migrasjon, politikk og samfunn (COMPAS). Filmen beskriver arbeidet til et nettverk av 11 europeiske byer som tar sikte på å finne pragmatiske løsninger på utfordringene med irregulær migrasjon – City Initiative on Migrants with Irregular Status in Europe (C-MISE).

For mer informasjon om prosjektet

Organisert under