Hopp til hovedinnhold

Holdninger og relasjoner

9 ressurser

Møtet med flyktninger vekker ofte mange følelser hos hjelperen. Dette kan resultere i overinvolvering, distansering, idealisering, medlidelse eller avsky. Hjelperen kan også bli konfrontert med uvante og ofte utfordrende holdninger. Hvordan kan hjelperen gjøre en god jobb med flyktningbarn, -familier og voksne, og bidra til vellykket integrering av flyktninger? Dette kan du lese om her.

Nettside

Kulturmøter i psykisk helsevern

Beskrivelse: Møtet mellom flyktninger med psykiske lidelser og behandlingsapparatet byr på mange utfordringer. I denne artikkelen undersøker forfatter Haci Akman flyktningers erfaringer og opplevelser i møte med det norske psykiatriske behandlingsapparatet.

Nettside

Sinnrik – den kulturbevisste terapeuten

Beskrivelse: Fra podkasten “Sinnrik” – en podkast for og med psykologer. I episoden som heter “Den kulturbevisste terapeuten” snakker psykologspesialistene Akiah Ottesen og Zemir Popovac om makt og kultur i terapirommet.

PDF

Sårbarhet og styrke

Beskrivelse: Rapporten bygger på et forskningsoppdrag fra Barne- og likestillingsdepartementet om barnevernets arbeid med tenåringsjenter utsatt for vold og/eller streng kontroll i minoritetsfamilier. Rapporten belyser erfaringer og utfordringer fra både jentenes og

Nettside

Unge blikk på hjelperen

Beskrivelse: RVTS sør har her samlet en rekke innspill fra barn og unge selv om hva de tenker er vesentlig for at hjelpere skal være gode hjelpere. Innspillene er samlet fra flere Workshops og seminarer.

Film

Flukt (2017) – Episode 3

Beskrivelse: Møte med flyktninger kan bringe fram det beste og det verste i mennesker. I tredje episode av Flukt setter Leo Ajkic fokus på fremmedfrykt og innvandringsmotstand.